(recept
si oblíbilo 158 návštěvníků)
Špagety Carbonara - rychlé, jednoduché,letní jídlo
Potřebné ingredience
špagety libová anglická (pancetta) tvrdý sýr parmazán + gouda (ideálně ovčí sýr a parmazán) vejce (1 vejce na 1 porci) máslo česnek sůl, pepř
Postup přípravy
1) dejte vařit špagety - sůl,olej
2) nakrájejte slaninu na kostičky a na kousíčku másla vypečte na silnostěnné pánvi
3) přidejte česnek na drobno nasekaný
4) rozšlehejte vejce a vmíchejte do něj nastrouhaný sýr
5) uvařné těstoviny (neslévejte!!!) vyjměte je naběračkou tak aby vám zůstala voda ve které jste je vařily, špagety přidejte na pánev k masu a česneku, naljte na ně směs s vejci a vypněte hořák. Těstoviny vidlčkou promíchávejte tak aby se obalily ve vaječné směsi. Vajíčko dojde na pánvi a horkem ze špaget. Pokud jsou špagety suché, přidejte pár lžic vody ve které se vařily špagety. Ale jen tak aby špagety byly lesklé, šťavnaté, nesmí to plavat ve vodě. Poprašte čerstvě namletým pepřem. Solit už není třeba, sýry jsou slané dost.
6) na závěr zastrouhejte ještě trochou sýra a ozdobte bazalkou
Běda kdo na to nacpe kečup! :D
2) nakrájejte slaninu na kostičky a na kousíčku másla vypečte na silnostěnné pánvi
3) přidejte česnek na drobno nasekaný
4) rozšlehejte vejce a vmíchejte do něj nastrouhaný sýr
5) uvařné těstoviny (neslévejte!!!) vyjměte je naběračkou tak aby vám zůstala voda ve které jste je vařily, špagety přidejte na pánev k masu a česneku, naljte na ně směs s vejci a vypněte hořák. Těstoviny vidlčkou promíchávejte tak aby se obalily ve vaječné směsi. Vajíčko dojde na pánvi a horkem ze špaget. Pokud jsou špagety suché, přidejte pár lžic vody ve které se vařily špagety. Ale jen tak aby špagety byly lesklé, šťavnaté, nesmí to plavat ve vodě. Poprašte čerstvě namletým pepřem. Solit už není třeba, sýry jsou slané dost.
6) na závěr zastrouhejte ještě trochou sýra a ozdobte bazalkou
Běda kdo na to nacpe kečup! :D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mimicek
(upraveno)
28. 10. 2020, 12:03
Cibetecka
(upraveno)
13. 9. 2016, 21:03
Jsou výborné
Mirisek21
(upraveno)
9. 9. 2016, 15:11
děkuji
everysmile
(upraveno)
16. 8. 2016, 19:39
Moc dobré
buschka
(upraveno)
1. 8. 2016, 12:28
gabb
(upraveno)
21. 2. 2016, 20:04
ajkammm
(upraveno)
6. 5. 2015, 8:08
hrusticka84
(upraveno)
6. 5. 2015, 8:00
Možná kdyby to ti ITALOVÉ .-)OCHUTNALI I S ČESNEKEM UŽ BY JINAK NEVAŘILI
Lhotap
(upraveno)
19. 2. 2015, 18:05
Luxusní ..manžel říkal že nechápe jak bez nich mohl žít.
RIBICKA
(upraveno)
5. 5. 2015, 21:27
@Lhotap
jsme na tom podobně, když jsem je udělala poprvé,už nechtěl nikdo žádné jiné a navíc, sláva manžel přestal používat na špagety kečup!
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 11. 2014, 18:02
Ninouš
(upraveno)
13. 11. 2014, 15:38
Moc děkuji za recept Sklízím úspěchy,je to rychlé a velmi chutné jídlo.Chutná jak holce 3roky tak i dědovi s babičkou.Všichni se olizovali.
kvítečko
(upraveno)
4. 6. 2014, 9:50
dobrý tip
KLAKLA
(upraveno)
3. 6. 2014, 14:00
jsou úžasné, děti je milují
novackova
(upraveno)
20. 5. 2014, 22:24
mumlina
(upraveno)
20. 5. 2014, 19:52
Zdravím Ivetko, opravdu vynikající,vyškvařila jsem na másle do křupava anglickou slaninu, a sýr dala královský,příště dám slaniny více cca 200 g i víc...byla to naprostá delikatesa,určo budu dělat častěji.
shaolla
(upraveno)
12. 5. 2014, 14:07
Bomba. Malej se po tom málem utlouk, akorát jsem nedala parmazán, ale normální eidam...a super. Moc děkuju za recept.
Francík90
(upraveno)
2. 2. 2014, 11:23
klasická carbonara neobsahují smetanu, česnek ani goudu a podobné nesmysly, neříkám, že to nemůže být chutné, ale nejsou to carbonara
DanušaP
(upraveno)
4. 6. 2014, 9:58
@Francík90
o smetaně tam paní nic nepíše
lidare
(upraveno)
16. 8. 2013, 10:06
mňáááááám
nekup to
(upraveno)
16. 8. 2013, 9:49
Vyzkoušeno, výborné, díky za recept
RIBICKA
(upraveno)
9. 8. 2013, 13:15
No to je trapas sem to po sobě nečetla a natloukla do klávesnice jak mi to přišlo pod ruku... až se fakt stydím